Author Topic: Advanced System Tweaker Suggestion  (Read 21142 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #15 on: May 29, 2012, 01:24:39 PM »
Ok I improved the shutdown of the program, see how this goes :wink:

Shane
« Last Edit: May 29, 2012, 02:19:58 PM by Shane »
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline umpio

  • Jr. Member
  • **
  • Join Date: Feb 2012
  • Posts: 58
  • Karma: 8
    • View Profile
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #16 on: May 29, 2012, 01:46:10 PM »
Now it doesn't do itat all if closed after loading the tree, but still does if closed during loading or at the first menu.

hmm guess I found the reason! I unticked the "Check for program updates at startup" and it works everytime now! My firewall shouldn't be blocking it though.

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #17 on: May 29, 2012, 02:14:13 PM »
Odd it is having trouble there. I will make some adjustments to it before Sundays release :-)

Shane
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #18 on: May 29, 2012, 02:20:17 PM »
I couldn't wait LOL

Try this one. :wink:

Shane
« Last Edit: May 29, 2012, 02:48:45 PM by Shane »
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Baldrick

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2012
  • Posts: 15
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #19 on: May 29, 2012, 02:28:29 PM »
Hi Shane

Have just tried the latest build you have posted (better late than never  :tongue:) and as far as I can see the previously mentioned issues have beenr esolved (or at least they do not manifest themselves on my system).  However, have noticed than when you have searched, selected one of the search results and double clicked it to go to the tweak, the search dialog disappears and there are two tweaks highlighted; one is the selected one and the other is the tweak that was under the cursor when selecting the option in the dialog box...not a big issue but confused me at first.  Of course is you move the cursor only the selected tweak reamins highlighted.

Also, I note that if one clsoes the search dialog, when it is next reopened the previous entered search word(s) are re-displayed.  Can see that this might be seen as good by some but IMHO it is a bit of a pain if the search has been successful. Would two 'Search Add Ons' options be possible; one which keeps the previous search words and one which blanks any previously entered words, ie, something like 'Search Add Ons - Previous Search' & 'Search Add Ons - New Search'.  Again, not a must but perhaps a further usability option.

Other than that I like what I am seeing and it really makes AST a more powerful tool!  Good stuff.

Regards


Balders

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #20 on: May 29, 2012, 02:38:36 PM »
Quote
However, have noticed than when you have searched, selected one of the search results and double clicked it to go to the tweak, the search dialog disappears and there are two tweaks highlighted; one is the selected one and the other is the tweak that was under the cursor when selecting the option in the dialog box...not a big issue but confused me at first.  Of course is you move the cursor only the selected tweak reamins highlighted.

I will take a look at that :-)

Quote
Also, I note that if one clsoes the search dialog, when it is next reopened the previous entered search word(s) are re-displayed.  Can see that this might be seen as good by some but IMHO it is a bit of a pain if the search has been successful.

Good point. I did it that way because I was thinking what if a user choose one and it wasn't it? Wouldn't it be nice to go back to it?
Instead of 2 search options how about something simple and in the middle?

When you click search the text in the text box is automatically highlighted? This way the old search is still there or a person can just start typing without any more clicks.

Shane
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Baldrick

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2012
  • Posts: 15
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #21 on: May 29, 2012, 02:42:57 PM »
The middle ground approach sounds like the perfect compromise...nice one! :artist:

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #22 on: May 29, 2012, 02:49:50 PM »
OK updated :artist:

Quote
However, have noticed than when you have searched, selected one of the search results and double clicked it to go to the tweak, the search dialog disappears and there are two tweaks highlighted; one is the selected one and the other is the tweak that was under the cursor when selecting the option in the dialog box...not a big issue but confused me at first.  Of course is you move the cursor only the selected tweak reamins highlighted.

Turns out it isnt selecting 2 of them, it is just the mouse over effect is what is happening.

By the way the search window is movable :-) (Same as the fav window)

Shane
« Last Edit: May 29, 2012, 04:01:04 PM by Shane »
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Baldrick

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2012
  • Posts: 15
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #23 on: May 29, 2012, 03:24:56 PM »
When you click search the text in the text box is automatically highlighted? This way the old search is still there or a person can just start typing without any more clicks.

Hi Shane

Not sure what is going on but after completing a search and closing the search dialog if I open it up again it is the selected tweak that is highlighted rather than the previously enteredf search words?  Have I misunderstood what you were suggesting here?  :thinking:

Plus I left AST open whilst I went off to do something else and when I came back the app seemed to have clsoed itself but the old process runniing in background was there?

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #24 on: May 29, 2012, 03:53:14 PM »
Odd, can you get me a screen shot? I just have to be able to replicate it to fix it. A screen shot will give me an idea where to look :wink:

And you came back and the window was gone? I will leave mine open while I smoke a cigar and play a little diablo 3 (before my wife makes me cook dinner) and see if it does it to me  :artist:

Shane
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Baldrick

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2012
  • Posts: 15
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #25 on: May 29, 2012, 03:55:27 PM »
Plus I left AST open whilst I went off to do something else and when I came back the app seemed to have clsoed itself but the old process runniing in background was there?

Think I have understood what is going on here...if you minimise AST on the initial screen, ie, where you can take or restore a Registry back up the minimised app appears in the task bar...but if you enter the main screen and then minimise it the minimised app appears in the bottom left hand corner ABOVE the task bar.  Not sure why this happens or what the thinking is behind this behaviour (would not dare to second guess you Shane  :wink:) but as a result I missed this, thought the app had closed itself and looking in the Task manager noticed it was still running...with apparently no GUI...duh!

Anyway, now I understand this panic (for me) over...apologies for the red herring & time wasting...it has been a long day!  :shy:

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #26 on: May 29, 2012, 03:57:03 PM »
omg! bad one one me LOL

In the process of messing with the menu for the search the show in taskbar switch got turned off!!!

LOL Let me get that fixed asap :-)

Shane
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Shane

  • Top Geek, err uh Dog.
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9274
  • Location: USA
  • Karma: 135
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #27 on: May 29, 2012, 04:01:38 PM »
Here you go. Taskbar now works :-)

Might be Tuesday, feels like a Monday :tongue:

Shane
PLEASE EDIT YOUR TOPIC AND PUT (SOLVED) IF YOU ARE ALL FIXED.

(My weekends belong to my wife and kids, I will try my best to answer all posts daily during the work week)

(About Shane)
Site Owner, Top Admin, Lead Programmer, Wife & 5 kids, Needs a lot more coffee.

When people ask "Why fix what isn't broken?" I reply "To make it better."
"Only a life lived for others is a life worthwhile"
Honor & Respect is all that matters.

Owner & Programmer of: www.pcwintech.com & www.tweaking.com

Offline Baldrick

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2012
  • Posts: 15
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #28 on: May 29, 2012, 04:09:55 PM »
Cool!  Thanks.  I will load that up, give it a try and then go to bed...and resume tomorrow morning whilst the US is sleeping.  :sleep:  Will update with th results hopefully before you are awake.

You are right though.  It was Tuesday but felt like Monday.  :wink:

Offline Baldrick

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jan 2012
  • Posts: 15
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Advanced System Tweaker Suggestion
« Reply #29 on: May 30, 2012, 01:44:37 AM »
Morning Shane

Have checked out the latest version you sent last night and as far as I can tell all appears good with this one on my system.

Shame about the Ctrl+F function not being workable as that would have helped make the functionality more accessible.  However just one thought for the future, as I suspect that such a further change might take a bit more effort, but what about adding another button on the main GUI to allow access to the Search dialog...along the lines of the one for Favorites?  Would mean making the others smaller or going for a double row (though perhaps not esthetically pleasing)...anyway as I suggested this is not essential but something that you might like to consider as I think that the Search function really rounds off AST.

Good job!

Regards


Balders

 

anything