Author Topic: Doesn't Save Tweaks ?  (Read 24428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Doesn't Save Tweaks ?
« on: May 14, 2012, 02:13:31 AM »
Ok, for some reason I get the feeling that Advanced System Tweaker isn't saving the tweaks I enable? Although I run the program as administrator.

The first time I ran it and then I rebooted my computer I could see the tweaks like Load desktop in a different i don't know what it's called, but I could see the message..and now it doesn't appear on my screen anymore..

Also each time I start AST again, and I click the tweaks that I've enabled it just says "Has been done 0 times" or something, the little message at the bottom..Btw sorry for my "something something" talk, but I just woke up, so yeah, I hope someone can tell me that this is normal or how I can fix it if it's not.

Thank you for your time.

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #1 on: May 14, 2012, 11:44:26 AM »
The program stores what tweaks it has ran in the registry. And the tweak you loaded to have Windows display what it is doing during startup and shut down (One of my fav tweaks) is also done in the registry.

Yet now both are gone. Did you do a registry restore from a backup at all?

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #2 on: May 14, 2012, 01:21:01 PM »
Well, I did clean and defrag my registry, but then I ran the tweaks again just to be sure.. I'l try it one more time..But it doesn't seem to store which tweaks i've ran..Every time I ran them was after an updated version of the program though, so I don't know that maybe the updates reset the counter on which tweaks you've ran or something ?

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #3 on: May 14, 2012, 01:25:03 PM »
Updating the program wont have an effect like that. The program just saves a list of the tweaks you ran in the reg, doesn't even remove them. It just adds them to the list as you run them :-)

They are stored at "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Tweaking.com\Advanced System Tweaker" under Ran Tweaks :wink:

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #4 on: May 14, 2012, 01:30:52 PM »
Yeah, but in the program it keeps saying "Tweak ran 0 times" although i'm 100% sure that I've ran it..

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #5 on: May 14, 2012, 01:31:45 PM »
Check if the reg location is empty or not and let me know. If it is empty then something is wiping it out. If it isnt empty then there might be a bug somewhere :wink:

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #6 on: May 14, 2012, 02:11:58 PM »
How do I check that? I'm not a computer pro and it's probably a dumb question, but yeah ..  :shy:

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #7 on: May 14, 2012, 02:12:48 PM »
Open regedit and go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Tweaking.com\Advanced System Tweaker" :wink:

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #8 on: May 14, 2012, 02:20:19 PM »
I don't even have a Tweaking folder so it seems, lol  :shocked: I also applied tweaks earlier, I just rebooted and yeah..they didn't get applied, also in the program..Tweak has been ran (0) on all the ones I ran..  :thinking:

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #9 on: May 14, 2012, 02:21:28 PM »
Very odd, what version of Windows are you on?

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #10 on: May 14, 2012, 02:25:48 PM »
Windows 7..

I ran the same tweaks like a week ago or something and they all got applied and worked and now for some reason they won't..

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #11 on: May 14, 2012, 02:27:45 PM »
In the program, under the help menu enable debug mode.

This will add a pause command to each tweak so you can see the results. Get me a screen shot of the results when you do that :-)

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #12 on: May 14, 2012, 02:34:12 PM »


Like this ?

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #13 on: May 14, 2012, 02:35:37 PM »
Good :-)

Now go to "C:\Users\Sam\AppData\Local\Temp\"
There you will see a tweak.reg file double click on it, do you get any kind of error?

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #14 on: May 14, 2012, 02:37:59 PM »
No not an error, just that it has been added to the registry

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #15 on: May 14, 2012, 02:42:12 PM »
Ok, reboot and see if it holds.

If it does we need to find out why the program isnt being allowed to access the registry :wink:

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #16 on: May 14, 2012, 03:00:41 PM »
Doesn't seem to be applied..also says 0 still in the program, could it have anything to do with anti-virus programs or something?

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #17 on: May 14, 2012, 03:01:43 PM »
Well you ran the tweak manually and it still didn't get put into the system. Seems like something is blocking it.

What antivirus and other programs do you have running in the background?

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #18 on: May 14, 2012, 03:06:54 PM »
I had Panda Cloud antivirus running, wanted to test it, but probably going back to AVG or something, uhm, I have Cacheman running, but nothing that should block access to the registry..

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #19 on: May 14, 2012, 03:08:12 PM »
I tried panda once as well. I got rid of it, back on avast now :-)

Try disabling panda and try my program again  :wink:

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #20 on: May 14, 2012, 03:10:00 PM »
Ok, I'll try that, btw, do you have any experience with Cacheman? I'm kinda looking for a program to optimize my computer for gaming besides Game Booster and I don't really know or have the feeling that this program is doing much  :thinking:

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #21 on: May 14, 2012, 03:10:54 PM »
Use my free version of CleanMem. I think you will like it :-)

http://www.pcwintech.com/cleanmem

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #22 on: May 14, 2012, 03:18:22 PM »
You sure are on alot of site :D haha, but yeah, the tweak still didn't get applied and I'm getting a bit clueless here, because I know it worked last week..But I'm going to bed now (European timezone), but i'll check in again tomorrow, thanks for the help so far.  Hope we can figure it out, because I really loved the tweaks, when they applied :D

Offline Shane

  • Lead Developer - Coder
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Sep 2011
  • Posts: 9279
  • Location: USA
  • Karma: 138
  • "Knowledge should be shared not hidden."
    • View Profile
    • Tweaking.com
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #23 on: May 14, 2012, 03:19:03 PM »
Have a good night :-)

Shane

Offline rocknrollah

  • Newbie
  • *
  • Join Date: May 2012
  • Posts: 31
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Doesn't Save Tweaks ?
« Reply #24 on: May 14, 2012, 11:38:57 PM »
So I downloaded Cleamem and I enabled Auto Run and Auto Clean and I put it on every 15 minutes, but it keeps saying "Last chec: Never".. Does it only change when it exceeds the usage % you entered or is this program also not working for me? Well, the minimonitor is working and it's showing my memory usage, but it doesn't seem to be autochecking  :undecided:

Furthermore, I'm installing Avast again, going to clean and defrag my computer, uncheck all the Auto-Startup programs and services that I don't need and then run AST again, I hope this will help and I'll post in a bit (depending on how long the defragging takes etc..).



Edit: I just tried "Change CleanMem Autorun time" via the menu and it opens your windows task thingy or something and I get an "error" stating "Can not locate external computer", I don't know if I translated that correctly, but it's something along those lines.

Nevermind, It checked, although it didn't start counting the 15 minutes from when the program started.
« Last Edit: May 15, 2012, 12:42:39 AM by rocknrollah »