Author Topic: Unable to reach my router  (Read 8364 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Otterboy43

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jul 2017
  • Posts: 13
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #15 on: July 20, 2017, 01:46:57 PM »
 No idea what Kaspersky Security Data Escort Adapter is but probably part of their extra internet security which I don't subscribe to - it costs!  Looking at the ipconfig it is disconnected anyway

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 7498
  • Location: UK
  • Karma: 108
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #16 on: July 20, 2017, 01:48:59 PM »
Is it on your wife's computer as well ?

Offline Otterboy43

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jul 2017
  • Posts: 13
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #17 on: July 20, 2017, 01:56:16 PM »
No

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 7498
  • Location: UK
  • Karma: 108
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #18 on: July 20, 2017, 02:09:44 PM »
Well there goes that theory that could be the cause of the block.

I think this is one for Sky - ask them if factory resetting the router would resolve this.

If yours is this one then it looks to be a bit involved and I would suggest you do it under the supervision of Sky as I think this will be the only way to get back to being able to log in with the Default Gateway.

http://setuprouter.com/router/bskyb/sky-hub/reset-router.htm

Offline Otterboy43

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jul 2017
  • Posts: 13
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #19 on: July 20, 2017, 02:16:06 PM »
You reset factory defaults using a paper clip into the little hole at the back for 10 seconds.  But the problem existed on my old router and is still there on the new one so I doubt this will help.

Anyway thanks for all your help Boggin, I'm off to bed now.

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 7498
  • Location: UK
  • Karma: 108
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #20 on: July 20, 2017, 02:21:06 PM »
Yes, I forgot about that and that you can log in using Safari on your iPad.

In the morning, boot up into the advanced boot options and see if you can log in in Safe Mode with Networking.

Offline Otterboy43

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jul 2017
  • Posts: 13
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #21 on: July 20, 2017, 02:31:18 PM »
Sorry Boggin, still here, but I forgot to mention I tried the safe mode bit with networking but got similar error message.  I really am going to bed this time, i'll check in tomorrow. night night!

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 7498
  • Location: UK
  • Karma: 108
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #22 on: July 20, 2017, 02:32:40 PM »
Okay - 'night.

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 7498
  • Location: UK
  • Karma: 108
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #23 on: July 20, 2017, 02:39:43 PM »
This one's for tomorrow should you get back before me.

Go Start - type iexplore -extoff and press enter.

This will open IE without add-ons so see if 192. etc. will get you in then.

Offline Otterboy43

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jul 2017
  • Posts: 13
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #24 on: July 21, 2017, 09:32:49 AM »
Sorry mate, iexplore -extoff didn't work either, see attached file

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 7498
  • Location: UK
  • Karma: 108
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #25 on: July 21, 2017, 10:02:03 AM »
That is the same that I get when I enter my ext. IP address into the URL search.

However, I've just retried my ext. IP address with https:// in front of it and I got a more info link which gave the option of going onto the website anyway but not recommended and I landed on my router log in page, but there was a certificate alert on it.

Try that with your 192. etc and see if you get that option as well, but I would still contact Sky about this.

Offline Otterboy43

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Jul 2017
  • Posts: 13
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #26 on: July 21, 2017, 01:04:16 PM »
OK Boggin I will contact Sky when I have an hour or so to spare.  I phone them every year or so to renegotiate my contract and they are nice people to deal with but I find with waiting to get through in the first place and then being moved around a few times I need lots of time and patience, but I usually cut a mutually agreeable deal.  I hope their techies are as good!

Thanks for all your help and while it is not a show stopper it would be nice to get it sorted out sometime.

Cheers mate

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 7498
  • Location: UK
  • Karma: 108
    • View Profile
Re: Unable to reach my router
« Reply #27 on: July 21, 2017, 01:37:21 PM »
Well it is a strange one.

Did you try using https:// in front of the 192. ?

I can usually get through to TalkTalk okay, but getting past the first line where they don't listen to what you are telling them because they have to read from a script, I normally have to set aside at least 45mins.
« Last Edit: July 21, 2017, 01:40:01 PM by Boggin »

 

anything