Author Topic: Registration of Version 461  (Read 211 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rkent57

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Apr 2017
  • Posts: 4
  • Karma: 0
    • View Profile
Registration of Version 461
« on: October 31, 2019, 04:14:01 PM »
Just booted up and the program shows me as a "free" user.

I paid for the Pro version a while back but it will NOT take my info.

I entered my info and restarted the program but it will not take!

Pls advise

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #1 on: November 01, 2019, 03:11:54 AM »
Another member has PM'd me with this message regarding WR 4.6.1

I purchased the pro version 2 years ago and all updates have worked perfectly fine up to 2018 _v4.5.2 and today I tried to update to v4.6.1 and I get this pop up screen "Houston we have a problem".

Regardless of what I put into the "Buy Pro\Enter Key" screen name (email, name,nickname) and my license code is: xxxxxx0348 , it still shows the "Houston we have a problem" screen !

I've just updated my Pro version to 4.6.1 on two machines without problems.

I've advised that member to uninstall/reinstall.

Normally WR will show as free version until it can phone home to confirm its status, but you obviously have an Internet connection as that member has.

See what an uninstall/reinstall does for you, although it could have been because of a fault on Tweaking.com's end so trying again before the uninstall/reinstall may prove more successful.
Tom.

Offline rkent57

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Apr 2017
  • Posts: 4
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #2 on: November 01, 2019, 12:49:23 PM »
Sorry for the repeated posting but no matter what I try I get the same results as you have shown with the "Sorry Houston" window in the middle.

Yes I have a direct connection when this is happening.

It is also happening to BOTH my Desktop (direct connection) and my laptop (wireless) both with Win-10 64 bit.

Both PCs are using the same network at home.

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #3 on: November 01, 2019, 12:53:37 PM »
Even though I haven't had any problems and so far neither has anyone else, I'm going to email Shane about the problems both of you are having.

I'm not sure when I'll get a reply from Shane but will chase it up if I haven't had a reply after three days.

I'll remove your newer thread as a duplicate.
Tom.

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #4 on: November 01, 2019, 01:00:58 PM »
Can you see what the program shows as after you have booted into Safe Mode with Networking - use Windows to boot into that mode.

I'll wait until you get back to me on this before I send the email off to Shane.
« Last Edit: November 01, 2019, 01:04:03 PM by Boggin »
Tom.

Offline rkent57

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Apr 2017
  • Posts: 4
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #5 on: November 01, 2019, 01:37:40 PM »
I rebooted into safe mode after I entered the info again hoping it would take however...

The info will not stay and so I rebooted into safe mode...

The program ran some lines in DOS then asked if I was ready to reboot into safe and I did.

Rebooted into safe and when I opened up the program it started the same way and with the same message..."Houston we..."

I entered my key and id again and restarted the program again and still the same results...

Bottom line is I think the program is FAILING to remember/save any registration info entered.

Just my guess...

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #6 on: November 01, 2019, 03:40:48 PM »
That mode eliminates any 3rd party programs that could have been interfering with the registration.
Tom.

Offline jpegman

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Oct 2019
  • Posts: 3
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #7 on: November 01, 2019, 04:20:25 PM »
I reported a problem with 461 losing my stored info yesterday have it refusing to accept my key 3 again!

I uninstalled my previous version and did a clean install of 461 and I still get the "Houston we have a problem" window

jpegman

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #8 on: November 02, 2019, 02:55:14 AM »
I reported a problem with 461 losing my stored info yesterday have it refusing to accept my key 3 again!

I uninstalled my previous version and did a clean install of 461 and I still get the "Houston we have a problem" window

jpegman

I've included your name in my email to Shane.
Tom.

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #9 on: November 14, 2019, 03:28:56 PM »
In IE can you click on the Tools cog/Internet options and under Connections/LAN settings check to see that just the top box is checked and not the one for proxy.

Tom.

Offline jpegman

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Oct 2019
  • Posts: 3
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Registration of Version 470
« Reply #10 on: November 15, 2019, 02:07:38 PM »
So I installed v470 (and have updated to W10 (1909) since the last support issue and I still get the same message that my key is invalid!
I also checked my network connection (in FireFox) and it uses System Proxy settings.

Any other suggestions?

Hank  -

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #11 on: November 15, 2019, 02:17:45 PM »
I don't know what you would select from those Proxy options - can you use IE and make that your default browser.

« Last Edit: November 15, 2019, 02:19:36 PM by Boggin »
Tom.

Offline jpegman

  • Newbie
  • *
  • Join Date: Oct 2019
  • Posts: 3
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #12 on: November 15, 2019, 02:45:15 PM »
I have never used IE since I discovered FireFox tabs some 15+ years ago and Windows repair worked fine and registered fine until v461.  I can fire it up since Microsoft installs it and doesn't let one remove it and check it's LAN settings. It looks good to me!
Hank

Offline Boggin

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Join Date: Jul 2014
  • Posts: 8803
  • Location: UK
  • Karma: 114
    • View Profile
Re: Registration of Version 461
« Reply #13 on: November 15, 2019, 02:53:48 PM »
Yes, that looks fine but I've asked Shane why does the program need a browser to phone home to check its status.

BTW - IE can be "uninstalled" by unchecking its box in Programs and Features/Turn Windows features on or off but it's strongly advised to have another browser installed before doing so.

It's probably best just to leave it and use whichever browser you prefer.
Tom.