Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - BoCat

Pages: [1]
1
Have tried all the "quick" fixes I am comfortable with off of internet.  There is TMI to proceed with along those lines unless I absolutely have to and was hoping somebody would have pertinent, focused input.  Just acquired a DELL 970 8GB/1TB & have no idea what it was used for originally.  When I checked Installed Updates I found that, minus an update (KB2685811) Kernel-Mode Driver Framework v1.11 which had installed on 4/2/21, there are no other Updates listed after January 2017 and there are only about 20 updates listed total since placed in service in 2010.  Obviously, whomever had this rig did not pay any attention to it which leaves me with the thought that this was a task-dedicated unit and not used in a regular desktop fashion. :confused:
 I do connect to the internet and have no problems downloading anything else.  I also found that the BIOS revision is @ A-13 - the latest I could find was A-22, but still, my bios is 9 revisions short of current.  Any help or direction would be appreciated.  I have a disc, but it is for the OS only....

2
Yesterday downloaded and installed latest "Windows Repair" and "Registry Backup".  After installing WR wanted to reboot in safe mode and used WR for that.  No reboot to Safe Mode, machine shut off.  Restarted, screen skipped normal notification for "F2 & F12" options, screen stayed black for longer than normal, then booted to normal desktop with (apparently) all functions working.  Did emergency shut-down.  When I rebooted I again got no safe boot options, screen remained black then booted to normal Windows.  I have no Safe Mode.  As far as the Registry Backup, I only included that because I did both updates in same session.
The "Right Click Allow" is a question:  After I installed the program I noticed that on every reboot or start-up the option disappears from all the right click menus and has to be reinitialized - Is that normal?

3
Tweaking.com Support & Help / Will F1 to boot Windows be a problem?
« on: July 18, 2015, 10:19:24 AM »
Hello, Shane.  I'm the guy whose old MSI-7058 took a header a few months back after running the full Tweaking program.  After determining that I didn't have enough knowledge (yet) to find the problem(s), I acquired a Dell OptiPlex 745, (Service Tag F8XXBD1) 2GB/80GB with Ubuntu OS ( :evil:).  After reformatting the drive (I bought a Windows 7 Home Premium), upgrading to 5GB/80Gb (soon to be 8GB), doing a clean install, updating BIOS/drivers/etc. I find that I have what seems to be a very solid and responsive machine.  I want to run SimpleTweaking, mostly to ensure that I have missed nothing in set-up, and also because I was very impressed with the very noticeable upgrade in performance when done to my old MSI.  Concern:  When first started I have to either F1 to boot normally or F2 to enter set-up and cannot just walk away when doing restarts or other things that require a straight boot.  There are a lot of people out there who have this glitch and everybody has a different answer. I have not been able to pin the corrective procedure down to make the machine boot right to Windows, YET.  Want to know if this annoying problem will affect or cause problems with the Tweaking program or Windows when run.?.  The old MSI is now a curiosity project and I'm probably going to do the same with it that I did with the Dell, but going to keep it in-house as the Home Premium was only licensed for one computer.   :smiley:      :confused:   

4
General Computer Support / Black screen
« on: March 17, 2015, 09:37:07 AM »
Good Day, Happy People
MSI-7058, 32bit, Windows 7 Professional//Pentiium 4 530//4GB RAM//59GB MEM//64GB SSD ATA//NVIDIA GeForce 6600GT.  All FREE: AVG/SPYWAREBLASTER/REVO 1.95/CCLEANER/MALWAREBYTES 2.0/Security Essentials. Yes, old but venerable and up to a few days ago had progressed well with the running restoration (a learning process) and educating myself, but obviously not well enough in this instance.  I have made what appears to be a major faux pax and do not know what to do....
Won't belabor everyone with the particulars of this story, unless there is some interest and a response to this posting, which has a four day time line and lots of progressively bad, and some strange (to me) stuff.  Simple Tweaking & tips (all 4, but no use of ClearMem), Registry backup, and the main Tweaking program are involved.  Doesn't matter how I load it, simply put, the end result of my problem is a black screen after Sys32 load, with an active mouse and no blinking cursor.  Have I sent my Byzantine coffee pot to byte heaven?   Do I now need an abacus and slide rule?    :confused:

Pages: [1]